Cocktails in de horeca: onmisbaar en onwijs populair

Premium cocktails serveren in je zaak zonder cocktailmachine..

..en zelfs zonder next level bartending skills, het kan! Hoe? Dat vertellen we je graag!

Dutch Cocktail Club

In case you missed it: de afgelopen jaren hebben cocktails een enorme opmars gemaakt in de horeca! Bier en wijn voerden lang de boventoon, maar inmiddels zijn cocktails niet meer weg te denken uit bars en restaurants. Deze vrolijke en opvallende drankjes trekken de aandacht en geven je als horecaondernemer ook de kans om je klanten te verrassen.

Geen cocktailmachine nodig!

Klaar binnen 10 seconden

Verse & natuurlijke ingrediënten

Hoe komt het dat cocktails zo populair zijn in de horeca?

Dat cocktails zo populair zijn heeft een aantal redenen. Allereerst is er de beleving: cocktails geven het gevoel van luxe, verwennerij en een avondje uit. Qua smaak zijn cocktails ook erg veelzijdig. Van klassiekers zoals de Mojito en Pina Colada tot de Espresso Martini en Pornstar Martini die de laatste jaren enorm geliefd zijn geworden. Wie wordt er nou niet happy van een mooie cocktail? Ze zijn ook nog eens lekker fotogeniek, wat weer mooi meegenomen is voor je online promotie!

Binnen een handomdraai lever je een ultieme drinkervaring zonder dat je daar bartending skills of een cocktailmachine voor nodig hebt. We zijn er overigens niet om de bartender te vervangen, maar willen juist helpen bij het sneller serveren van klassiekers. Zo wordt het een stuk makkelijker om de grote vraag naar cocktails bij te houden, kun je je service versnellen en je omzet verhogen. Zonder dat er ook maar een cocktailmachine aan te pas komt.

“Dutch Cocktail Club is een absolute aanwinst, de combinatie van snelheiden kwaliteit maakt dat we zelfs tijdens onze drukste momenten op zonnige dagen de verkoop van cocktails weten te overtreffen.” – Woodstock 69

Het belang van een goede cocktailkaart

Als ondernemer in de horeca wil je natuurlijk inspringen op die cocktail trend. Een goed samengestelde cocktailkaart is daarbij essentieel. Je wilt dat de ‘publiekslievelingen’ op je kaart staan en dat je een mooi aanbod en goede marges hebt. Het is ook belangrijk om een mix van alcoholische en non-alcoholische opties aan te bieden, gezien de groeiende vraag naar alcoholvrije alternatieven.

Maar met alle drukte en uitdagingen op de werkvloer, heb je niet de tijd om hier te veel mee bezig te zijn. Het bereiden van cocktails kan niet alleen tijdrovend zijn, maar vraagt ook een hoge mate van skills en kennis van je personeel. Dit is waar onze pre-batched cocktails een uitkomst bieden.

Pre-batched horeca cocktails

Lange tijd hadden pre-batched cocktails geen al te best imago. Totdat wij met Dutch Cocktail Club met een innovatieve oplossing kwamen! Hiermee bespaar je tijd en geld, zonder in te leveren op kwaliteit en smaak. Onze pre-batched cocktails zijn binnen 10 seconden klaar om geserveerd te worden, rechtstreeks uit de fles, maar met de smaak en kwaliteit van een vers gemixte cocktail. Dit betekent minder tijdsdruk en minder handelingen voor je personeel, wat vooral tijdens piekuren heel mooi meegenomen is!

Wij weten hoe cocktails in de horeca werken

Onze producten zijn ontwikkeld met de uitdagingen van horecaondernemer in gedachten. Te veel producten, te veel handelingen en de constante tijdsdruk achter de bar zijn problemen die wij helpen oplossen. Door onze cocktails in flessen aan te bieden, voorkomen we verspilling en ruimteproblemen. Alle ingrediënten zitten al in dezelfde fles, wat zorgt voor consistentie in smaak en presentatie, ongeacht wie de cocktail serveert. Je hebt alleen ijs en garnering nodig, even shaken en voila, er staat een mooie en lekkere cocktail op tafel!

Alcoholvrije cocktails voor de horeca

Naast onze alcoholische cocktails hebben we ook een lijn van 0.0 cocktails, die inspelen op de groeiende vraag naar alcoholvrije opties. Geen saai frisje of een smaak die het nét niet is. Maar cocktails die net zo smaakvol worden gemaakt en met dezelfde aandacht voor kwaliteit en versheid. Met een eenvoudige toevoeging van bruiswater zijn ze klaar om geserveerd te worden. Fun fact: ze bevatten zelfs een alcoholbooster die het gevoel van alcohol nabootst, voor een authentieke cocktail ervaring.

Zorg voor smaakvolle cocktails in jouw horecazaak

Dat de populariteit van cocktails in de horeca niet te stoppen is, weten we. Een goede cocktailkaart kan een belangrijke bijdrage leveren aan het succes van je horecazaak, dus we adviseren om er echt werk van te maken. Nog beter: laat ons er werk van maken! Met de ‘ready to serve’ cocktails van Dutch Cocktail Club bespaar je tijd en geld, terwijl je toch een hoogwaardig product op tafel zet.

Onze cocktails zijn letterlijk binnen enkele seconden klaar en bieden een steady kwaliteit waarmee je een blijvende indruk zal achterlaten op je gasten. Wil je dat we meekijken naar hoe jij kunt besparen en verbeteren? Let us know!

Ben je benieuwd naar onze ‘ready to serve’ cocktails?

Vraag nu een gratis Proefpakket aan voor jouw horecaonderneming en ontdek de smaak van Dutch Cocktail Club!